huidige Kunstenaars @ Galerie Autrevue

Hieronder vind je de achtergrondinformatie van enkele kunstenaars: Gabriëlle Westra, Randolph Algera, Simon Pasini (IT), Rein Pol, Marein Konijn, Heleen Kater, Andy Eccleshall (USA), Pascal Amblard (FA).

Gabriëlle Westra.

Gabriëlle Westra @Autrevue  – kunstenaar, portrettist, mede-eigenaar Galerie Autrevue
Zie haar werken in de Webshop
Studie
Zij behaalt in 2015 haar Master aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Ook gaat ze naar de Academy of Art in Florence. Haar werk is genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2017, 2018 en komt op de longlist in 2019 en 2023. Ze volgt ook enkele jaren de beeldhouwopleiding.
Exposities
Ze exposeert regelmatig in binnen- en buitenland (New York, Chamonix, Lecce, Parijs, St.-Louis)  en in Nederland o.a. samen met Henk Helmantel, Rein Pol en laureaten van de Prix de Norvège. En vanzelfsprekend exposeert ze in haar eigen Galerie Autrevue.
Visie
“Schilderen is een vàk, niet zomaar iets creatiefs. Kunstenaar bèn je, het vak kun je leren.”
Gabriëlle zoekt haar modellen zorgvuldig uit en aan de hand van potlood – en olieverfschetsen maakt ze haar plannen voor het definitieve schilderij.
Stijl
Haar schilderstijl kenmerkt zich door een combinatie van pasteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme.
Ze ontmoet bijzondere mensen die haar inspireren  tot karaktervolle portretten. In 2019 is ze top-10 finalist in Rembrandt Leeft-wedstrijd met “Mijn moderne Muze”.
Nominaties en prijzen
2024 – included in permanent collection of Museum Planetarium Eise Eisinga Franeker: Gré, de astronoom
2024 – included in permanent collection of Museum Hindeloopen: de schilderjongen uit Hindeloopen – Titus
2024 – Nominated for and joined the Masters of Realism
2023 – Longlist of the Dutch Portrait Prize (Esra, powergirl)
2022 – Winning Painting TV program Sterren op het Doek (Sinan Can)
2022 – Prix de Norvège
2019 – Top-10 finalist Rembrandt Leeft contest
2019 – Longlist of the Dutch Portrait Prize (Gerrit)
2018 – Dutch Selfie Portrait Prize (Fakebook)
2018 – Painting of the Year (En route)
2018 – Painting of the Year (Dream of Freedom)
2017 – Dutch Portrait Prize (Yoshimi)
Werk
Naast gastvrouw in de galerie werkt ze mee in Art-Decor, het restauratiebedrijf van haar man Randolph.  Ze werkt aan haar eigen schilderijen en ook veel in opdracht. Ze geeft diverse lessen en workshops en is docent aan de Klassieke Academie. Zij en haar man Randolph Algera plannen samen evenementen. Lees bijv. over hun innovatieve kunstproject ‘Fr11slân door de ogen van VermeerMeer hierover
Website
gabriellewestra.com
Haar werken zijn te vinden in de Webshop

eigenaar kunstenaar restaurator Randolph Algera

Randolph Algera @Autrevue kunstenaar, restaurator, evenementenplanner, eigenaar Galerie Autrevue
Zie zijn werken in de Webshop

Unieke combinatie
Hij is de eerste en mogelijk de enige in Nederland, die Meester in het Schildersambacht èn Master in de Klassieke Schilderkunst is.
Kunstenaar
De kunstschilder Algera studeert o.a. aan de Florence Academy of Art en behaalt in 2015 zijn Mastertitel aan de Klassieke Academie Groningen.
Hij wint de Prix de Norvège voor zijn sfeervolle schilderijen. Ook ontvangt hij de Zilver Ster. Naast schilderijen maakt hij veel grote muur- en plafondschilderingen. Ook ontwerpt hij kunstprojecten. ‘Nij tij’ is een documentaire over zijn ontwerp in de St.-Clemenskerk, Nes, Ameland.
Exposities
Hij exposeert in binnen- en buitenland (Parijs, Seattle, New York, Lecce,, Chamonix, St.-Louis) en in zijn eigen Galerie Autrevue.
Stijl

Zijn stijl is een mix van impressionisme, realisme, steampunk en fantasie. Kenmerkend voor zijn symbolische landschappen zijn de bollen. Zijn werken zijn vaak visionair.
Prijzen & Nominaties
2015 – Prix de Norvège voor zijn schilderijen
2019 – Nominatie voor Schilderij van het Jaar voor 2 werken
2020 – De Zilveren Ster van de PdN, voor zijn inzet m.b.y. jonge afgestudeerde kunstenaars
Projecten
Algera doet veel projecten, zoals de totale inrichting van de herbouwde St.-Clemenskerk te Ameland (van vloer, banken, wanden tot plafond, schilderingen, glas-in-loodramen en verlichting). Uniek in Nederland! Omrop Fryslân volgt het project een jaar lang in de documentaire “In nij tij.”
Docent / evenementen
Hij is 6 jaar lang docent muurschilderingen geweest aan de KAGroningen. Hij wordt veel gevraagd voor lezingen en organiseert evenementen (Art-Diners en innovatieve kunstprojecten).
Tijdens LF2018 organiseerden Randolph en Gabriëlle SalonLeeuwarden2018, een 4-daags evenement in de Harmonie met workshops, lezingen, expositie en live schilderen van de top van de internationale (decoratie)schilders. In 2022 is het Wild Art Diner een groot succes.
Restaurator 
De ambachtsman Algera is sinds 1992  ‘meesterschilder in het ambacht’. In 2013 wint hij de Nationale Schildersvakprijs voor best gerestaureerde project in Nederland (de Jugendstil villa Ramswoerthe) en ook de 1e prijs voor restauratie en decoratie. Voor marmer- en houtimitaties wint hij internationale prijzen.
Omrop Fryslân Hjoed volgt restaurator Algera in een serie over de Friese rouwborden. Daarnaast restaureert hij ook schilderijen en muurschilderingen en historische binnenruimtes.
Websites
De vele publicaties en tv-opnames zijn te volgen op Art-Decor Randolph Algera en op Wikipedia pagina Randolph Algera.
Zijn werken zijn te vinden in de webshop.

Samen
Af en toe maken Randolph en Gabriëlle samen een schilderij, zie duo-paintings. Die werken zijn te vinden in de Webshop
Momenteel werken ze samen aan een innovatief kunstproject ‘Fr11slân door de ogen van Vermeer’, in samenwerking met Arcadia IIS.

Van 1 sept- 29 okt. ’23 exposeren zij samen dit project in het Vermeer Centrum in Delft en t/m 2025 in Leeuwarden en de andere Elfsteden van Friesland. Zie hiervoor www.autrevue-evenementen.com

Simon Pasini, Italian painter

Simon Pasini @Autrevue zie ook Webshop Zodra je een schilderij van Simon Pasini bekijkt, valt je ogenblikkelijk het lichtspel op. Licht en schaduw lijken een dans over het doek uit te voeren. Het kleurgebruik en de keuze van zijn onderwerp worden ingezet om dat doel te bereiken. De warmte van het zonnige Italië doet je verlangen deelgenoot van de voorstelling te worden. Hij schildert levendige straatgezichten, streetviews, maakt ze tot stillevens van een ongekende schoonheid, in een heel eigen stijl van schilderen De Italian Art is nu dichtbij, in Heerenveen.
Simon Pasini (Genua, 1976) studeert aan de School of Art of Bergamo. Hij studeert restauratie frescoschilderen. Met deze opleiding en werkervaring begint hij met olieverf op linnen te schilderen. Zijn schilderijen maken inmiddels deel uit van veel privécollecties over de hele wereld. Hij is winnaar van diverse internationale prijzen en geniet ook bekendheid door zijn imponerende fresco’s in de stijl van Gian Battista. Pasini werkt en exposeert o.a. in Italië, Frankrijk, Japan en de V.S. Galerie Autrevue is bijzonder ingenomen Simon Pasini in Nederland te vertegenwoordigen. 
—– 
As soon as you look at a painting of Simon Pasini you immediately notice the light in it. Light and shadow seem to perform a dance across the canvas. The use of color and teh choice of his subject are used to achieve that goal. The warmth of sunny italy makes one long to be part of the performance. He paints lively street scenes, streetviews, turning them into still lifes of unbelievable beauty, in his own style of painting. Italian Art is now in Heerenveen for sale.
Simon Pasini (Genova, 1976) studied at the School of Art of Bergamo. He studied restoration fresco painting. With this education and work experience he began to paint with oil on canvas. He is winner of several international prizes, he is also known for his impressive frescoes in the style of Gian Battista. 
Pasini works and exhibits in Italy, France, Japan and the USA. Galerie Autrevue is delighted to represent Pasini in the Netherlands.

douwe elias

Douwe Elias @Autrevue – zie ook Webshop. Hij is geboren als Douwe Elias Kamstra (1952) in Leeuwarden.  Hij ging naar Minerva Groningen. Hij kreeg onder meer les van Röling. Hij behoort tot de noordelijke realisten. Zijn werk is opgenomen in collecties van ING-bank, Nationale Nederlanden, Fries Museum, Drents Museu.  In Teheran deed hij mee aan een groepsexpositie. Hij maakte een portret van toenmalige koningin Beatrix voor het stadhuis van Leeuwarden. Zij poseerde voor hem. Zijn schilderstijl is robuust romantisch, met gevoel voor atmosfeer, ruimte en licht.

Rein Pol

Rein Pol @Autrevue zie ook Webshop
Sinds 1976 is hij kunstschilder van beroep. Hij woont en werkt in Groningen.
Zijn schilderijen met dieseltreinen en zijn selfies zijn bekend bij een breed publiek. Toch schildert hij  heel diverse onderwerpen.
Van gewoon tot absurd: de natuur, het landschap, personen en voorwerpen uit de omgeving. Vaak gaan ze over voorbije tijden.
Matthijs Röling, zijn docent aan Academie Minerva, maakte indruk op hem. Dat zie je terug in zijn sfeervolle schilderijen, met liefde voor details.
Zijn werken zijn harmonisch van opbouw met aandacht voor licht, ruimte- en kleurverwerking.
Hij verbeeldt de werkelijkheid tot een eigen realiteit. Rein Pol wordt wel gerekend tot de Noordelijke Figuratieven.
Hij exposeert in binnen- en buitenland (Indonesië, Zwitserland, Noorwegen, Duitsland).
Zijn werk is in veel particuliere collecties, maar ook in musea  (Drents Museum). Galerie Autrevue toont en verkoopt zijn werk.
Hij was docent aan Academie Minerva en de Klassieke Academie Groningen.

Jan van Loon


Jan van Loon @Autrevue
zie ook Webshop
Hij is geboren in Harlingen (1938). Studeerde onder meer aan Minerva. Was er docent en ook docent aan de Klassieke Academie. Zijn landschappen tonen trefzeker de stemmingen van weer en wind. Galerie Autrevue toont en verkoopt zijn werk.

Marein Konijn

Marein Konijn @Autrevue – zie ook Webshop
Zij wint in 2019 bij haar afstuderen de Prix de Norvège, wat haar een studiereis naar Noorwegen opleverde.
Marein is verzot op het gebied bij de Waddenzee, daar waar het zilte water grenst aan de grijze zeeluchten.
Haar landschappen bevatten veelal de spiegeling van wolken in water, in grijze, blauwe en soms lila/beige tinten. Je kunt de stilte ervaren en het wad ‘ruiken’.
Ze kan zich tijdens het maken helemaal ‘verliezen’ in een schilderij. Toeschouwers herkennen haar landschappen en haar stijl van schilderen.
Werk van Marein Konijn is geselecteerd voor de expositie “Lang leve Rembrandt”, die te zien was in het Rijksmuseum in 2019.

Janey Robertson painter

Janey Robertson @Autrevue – zie ook Webshop
Ze is geboren in Aberdeen (Schotland) en woont in Friesland. Ze slaagde in 2020 voor de Klassieke Academie Groningen. Ze schildert portretten en landschappen in een losse toets. Ze heeft een voorliefde voor het schilderen van mensen in industriële ruimtes.

 

portret HKater

Heleen Kater @Autrevue – zie ook Webshop
Zij is afgestudeerd Masterstudent beeldhouwkunst aan de Klassieke Academie Groningen. Ze wint in 2016 de Prix de Norvège.
De natuur, de omringende wereld,  is haar bron van inspiratie.  Ze gebruikt daarbij modellen uit haar eigen omgeving.

andy eccleshall

Andy Eccleshall @Autrevue – zie ook Webshop
Hij is geboren in Stafford (Engeland) en woont sinds 2002 in Edmond (Washington, USA).
Hij is al jarenlang professioneel kunstenaar. Onlangs zijn zijn werken toegelaten tot de Seattle Art Museum Gallery.
De landschappen en het weer zijn een bron van inspiratie voor hem. Op zijn reizen door de USA wordt hij getroffen door de wisseling van de seizoenen en het dramatisch effect ervan op het landschap. Het licht en de vorm roepen emotie op. Zijn werk is te zien en te koop in Galerie Autrevue.

_84

Pascal Amblard @Autrevue – zie ook Webshop
De Fransman Amblard laat het klassieke ambacht herleven. Hij werkt internationaal als decoratief schilder. Hij schildert voor Salon Leeuwarden een ode aan Sir Alma Tadema. Op de foto staat hij voor zijn gemaakte werken, die samen met zijn andere te zien en te koop zijn in Galerie Autrevue.